17 Temmuz 2013 Çarşamba

Starbucks tadında havuçlu cevizli kek tarifi

Bir süredir tarif paylaşmadığımızı farkettik. Hepimizin sevdiği klasik tatları nasıl daha güzel yapabiliriz diye araştırmaya koyulduk. Havuçlu, tarçınlı, cevizli kek ile ilgili herkesin bir tarifi vardır mutlak. Biz de çok beğenilen bu kek için bir kaç tarifi kombine edip bir tarif denedik ve sizinle paylaşmak istedik. Starbucks' ın havuçlu keki meşhurdur, ona yakın bir lezzet olduğu kesin! İçi nemli, bol cevizli, yumuşacık ve mis gibi kokuyor. Keki misafiriniz için yapıyorsanız bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bekledikçe güzelleşen bir kek bu :)



Tarifteki malzemeler cup ölçüsüyle. Cup sizin de mutfağınızda bulunması gereken iç içe geçmeli, üzerinde 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup, 1/4 cup yazan metal ölçü kapları. Alırsanız çok rahat edersiniz, çünkü su bardağı ölçüsü insanı yanıltabiliyor, malum artık su bardakları çok farklı ölçülerde piyasada bulunuyor.

1 cup= 1 su bardağı
1 su bardağı un = 140 gram 1 su bardağı şeker= 200 gram



Malzemeler
4 yumurta
1 cup zeytinyağı
2 cup toz şeker
2 cup un
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
1 cup iri dövülmüş ceviz
3 cup ince rendelenmiş havuç

***Burda dikkat etmemiz gereken havuçları rendenin ince tarafıyla rendelemek. Yarım kilo kadar havuç yeterli oluyor. Cevizleri ise daha iri dövün. Havuç ve cevizi en son katıyoruz ve spatula yardımı ile karıştırmaya özen gösteriyoruz. 


Fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınması için bırakıyoruz. Ardından yumurta ve şekeri köpük köüpük olana dek mikserin en yüksek devrinde iyice çırpıyoruz, ardından zeytinyağını ekliyoruz. Ceviz ve havuç hariç kuru malzemeleri bir kapta eleyip, mikser en düşük devirdeyken yavaş yavaş ekliyoruz.
un iyice karıştıktan sonra mikseri bırakıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla ceviz ve havucu ekliyoruz. Güzelce karıştırıp kare borcama döküyoruz. (Kabı yağlamanıza gerek yok)

Fırından fırına değişebileceği için ilk 20 dakika kesinlikle açmadan 50 - 55 dk kekimizi pişiriyoruz. Kürdan testi tam temiz çıkmadan fırından kekimizi çıkarmıyoruz. Kek soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

***Eğer çikolatayı seviyorsanız kekin üzerine nutella sürüp denemenizi tavsiye ederiz :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: