27 Haziran 2012 Çarşamba

Tarif: Atıştırmalık çiçekler

Yazın bunaltıcı günlerinde canınız tatlı çekti ama hafif bir şeyler olsun. Hem rejimi bozmasın hem de çocuklar için de zararlı olmasın diyorsunuz. Bu sevimli çiçekleri yapmak çok kolay! Hem şirin görünümlü hem de oldukça lezzetliler. Acil misafir ziyaretleri için de idealler... Nasıl mı yapılıyor? İhtiyacınız olan şeyler : yaz meyvesi, milföy hamuru, toz şeker ve yumurta...

 
(Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız)

Bu şekerli papatyalar harika!
Özellikle Almanya'da çok tüketiliyor. Çünkü hem yapması kolay hem de sağlıklılar.

Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
su
yumurta sarısı
toz şeker
yaz meyvesi (Bizim tercihimiz çilek! Çilek her zaman güzeldir :)
kurabiye kalıbı

Yapılışı:   
1. Yumuşamış milfoy hamurlarını kurabiye kalıbıyla kesin
2. Her bir papatya için iki parça kesmek gerekiyor çünkü üstüste yapıştıracağız.
3. Kestiğiniz ilk parçayı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Arasına dilimlediğiniz yaz meyvesini yerleştirin.
4. Üzerine kapatacağımız diğer milföyün ortasını X şekinde bıçakla çizin.
5. Ortasını çizdiğiniz papatyayı tepsideki papatyanın üzerine yerleştirin. (İki parçayı yapıştırmak için su ve fırça kullanabilirsiniz.)
6. Dilediğiniz kadar papatya yaptıktan sonra papatyaların üzerini yumurta sarısıyla fırçalayın.
7. Yumurtaladığınız papatyaların üzerine toz şeker serptikten sonra 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
8. Papatyalar şişip, üzerleri kızarınca papatyalarınızı çıkartıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun :)


 Bu tarifi evdeki ufaklıklarla yapıp birlikte hoş vakit geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: