16 Aralık 2012 Pazar

Islak Kek Tarifi

Merhaba bikurabiyeciler :) Bugün güzel bir kek denedim, aslında hepinizin bildiği bir kek... Geçen ayın sofra dergisinde görmüştüm tarifini. Sürekli aklımdaydı. En sonunda bugün deneme fırsatım oldu. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum, hem pratik hem lezizz :) Gelelim tarifimize...


Malzemeler: (6-8 kişilik)

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket margarin (250g)
1 paket kakao (25g)
İki buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Fırınızı ısınması için 170 dereceye ayarların. Ne kadar iyi ısınırsa o kadar güzel bir kekiniz olur. O yüzden fırını işe başlamadan açın, ısınsın.

Şeker ve yumurtaları beyazlaşana dek mikser ile çırpın. Şekerin erimesi lazım. Bir bardak süt ve erimiş margarini ilave edip çırpmaya devam edin. Üzerine kakaoyu eleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanılmak üzere karışımdan bir su bardağı ayırın.

Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. Fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Bu süre içinde fırını açmanıza gerek yok. Zaten ilk 20 dk içinde açılınca kek çöküyor. İçinin piştiğinden emin olmak için 40 dk sonunda kürdan batırıp bakın. Tamamen temiz çıkması lazım. Eğer çıkmadıysa bir 5 dk daha pişirip kontrol edin. 

Keki fırından çıkar çıkmaz, bir bıçak ile dilimleyin. Ancak kabından çıkarmaya çalışmayın. Dilimledikten sonra, ayırdığınız karışımı karıştırıp, bir kaşık yardımıyla üstüne paylaştırın. İyice çektikten sonra ılık yada soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

www.facebook.com/bikurabiye






Hiç yorum yok: