11 Şubat 2013 Pazartesi

Gül Tatlısı

Özel misafirlerim geldiğinde severek yaptığım bir tatlı. Şerbetli tatlıları sevmeme rağmen bu tatlı hafif oluyor. Hem göze hem mideye hitap ediyor :)

Malzemeler:
  • 100 gram margarin
  • 2 yumurta
  • Yarım sb sıvıyağ
  • Yarım sb yoğurt
  • 1 sb irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
( Hamurun kıvamı yumuşak olacak.)
Şerbeti :
3,5 sb şeker
4 sb su
  1.  İlk önce şerbetimizi hazırlamak için ateşe koyalım. 10 dakika kaynatıp, altını kapatıp soğumaya bırakalım. (Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak)
  2. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edelim.
  3. Hamuru çok kalın olmayacak şekilde açalım ve çay bardağı ile keselim.
  4. Ortaya çıkan yuvarlakları resimdeki gibi alt alta birleştirelim. En üstteki parçaya iki adet fındık yerleştirip, yukardan aşağı doğru rulo yapalım ve ortadan ikiye keselim.



Tatlı pişerken dağılmasın diye kağıt kek kalıplarının içinde pişirebilirsiniz. 175 C de iyice kızarana dek pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üstüne dökelim. Şerbeti çektikçe üzerine ilave edelim.

Afiyet olsun :)

*Fotoğraflar gece çekildiği için net değiller, bunun için affınıza sığınıyorum :(

Hiç yorum yok: