12 Nisan 2013 Cuma

Damlasakızlı fındıklı un kurabiyesi...

Bizim gibi damlasakızı sevenler için harika bi' lezzet.. Hele bir de un kurabiyesini seviyorsanız 10 numara! Üstelik uzun süre muhafaza edebiliyorsunuz, bayatlamıyor. Tabi bayatlamaya fırsat bulmadan da bitiyor :)

Tarifi bir blogdan almıştık, çeşmeye özgü bir kurabiyeymiş, tarifi verenin yüreğine sağlık diyor ve malzemelere geçiyoruz :)

MALZEMELER:

250 gr. tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
Yaklaşık 2 ½ su bardağı un
2 kahve fincanı kadar ince dövülmüş fındık
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 diş dövülmüş sakız ya da 2 paket Dr. Qetker damla sakızlı vanilin
Üzerine dökmek üzere bir miktar daha pudra şekeri

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki tereyağını un ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz ya da mikserle çırpıyoruz. Nişasta, damla sakızı, kabartma tozu ve vanilyayı ister hamur yoğurucuda isterseniz bir tepsi içinde hamur haline getiriyoruz. Fındıkları ekliyoruz. Tekrar yoğuruyoruz.

Hamurdan ufak bir parçayı elimize alıp yuvarlıyoruz ve hamurun dağılmadan ve elimize yapışmadan şekillendiğine emin oluyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde şekillendiriyor ve yağlı kağıt serilmiş tepside önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. Bu arada kurabiyelerimizin üzeri hafifçe çatlayacak ancak renkleri kararmayacak.

Fırından çıkan sakızlı kurabiyelerimiz iyice ılındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpeleyerek süslüyoruz.
Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: