17 Kasım 2012 Cumartesi

Ağızda Dağılan Susamlı Kurabiye Tarifi

Çok pratik, ağızda dağılan harika bir kurabiye... Susamlı olduğuna bakmayın, tatlı bir kurabiye :)


Malzemeler ;
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için ;
  • 1 yumurtanın beyazı
  • Susam/hindistancevizi/şeker/haşhaş tohumu hangisini isterseniz
Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz, üzerlerine yumurta akı sürüyor ve Susam/hindistancevizi/şeker/haşhaş tohumundan biri ile süslüyoruz. Öncedeen ısıtılmış 175 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.

Şimdi gelelim püf noktalara :) 

*Margarin olarak kase margarin kullandığınızda daha yumuşak bir hamur elde ederseniz.
*İlk önce yağın içinde şekeri eritene kadar mikser ile çırpın (5 dk kadar). Eğer varsa mikserin hamur yoğurma teli ile karıştırın.
* Daha sonra diğer malzemeleri katıp, elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamur sert olmasın.

Afiyet olsun :)  


Hiç yorum yok: