17 Kasım 2012 Cumartesi

Zencefilli - Hindistan Cevizli Muffinler



(YILBAŞINA ÖZEL)


MALZEMELER:
·        4 çay kaşığı kabartma tozu
·        Yarım çay kaşığı tuz
·        1 çay kaşığı toz zencefil
·        2 su bardağı un
·        1 su bardağı toz şeker
·        1 su bardağı hindistan cevizi sütü (Marketlerde bulabilirsiniz. Konserve şeklinde satılıyor.)
·        Yarım su bardağı sıvı yağ (çiçek yağı önerilir)
·        2 yumurta
·        1 su bardağından biraz fazla hindistan cevizi rendesi
·        4 yemek kaşığı kristalize zencefil (Makro’da bulabilirsiniz. Bulamazsanız koymak şart değil :))

YAPILIŞI:  Bu tarife göre aşağı yukarı 18 muffin oluşmaktadır. Evinizde muffin pişirme tepsisinin bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. (ve tabii cupkek kağıtlarına da ihtiyacınız olacak :))
·         Cupkek kağıtlarını tepsiye oturtunuz.
·         Fırınınızı 165 dereceye ayarlayın. (önceden ısınmış olmalı)
·         Büyük bir kapta kabartma tozu, tuz, zencefil tozu, un ve şekeri eleyerek karıştırın.
·         Başka bir kapta hindistan cevizi sütünü, yumurtaları ve yağı çırpın. İyice karışsın.
·          
·         Kuru karışımı ıslak karışıma mikserle çırparken yavaş yavaş dökün.
·         Pürüzsüz bir bal akışkanlığında olana kadar çırpın.
·         İçine  hindistan cevizi rendesini ve kristalize zencefilleri atıp kaşıkla karıştırmaya devam edin.
·         Her muffin kabını 2/3 ‘si dolacak şekilde doldurun. (ya da bir parmak boşluk bırakın J)
·         Her birinin üstüne bir miktar hindistan cevizi rendesi serpin ve tepsinizi fırına verin.
·         13-15 dakika kadar fırında durup kabaracaklar.
·         Kürdanı içine sokup çıkarttığınızda kürdan temiz çıkıyorsa muffinleriniz pişmiş demektir.

Servis ederken vanilyalı dondurmayla muhteşem olacaktır. Afiyet olsun! :)

2 yorum:

hanife dedi ki...

Kurabiyeye kim hayır diyebilirki elinize sağlık takibe aldım selamlar

...from Gugu with Love! dedi ki...

Afiyet olsun :)