MALZEMELER:
·
5 yumurta
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
·
yarım su bardağı kabak çekirdeği içi
·
1 su bardağı yağ ve süt karışımı
·
1 paket kabartma tozu
·
1 paket vanilya
·
2,5 su bardağı un
·
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
YAPILIŞI:
·
Katılar bir kapta
karışıtırılır. (un, kabartma tozu, vanilya,yulaf ezmesi)
·
Yumurtalar
kabarana kadar çırpılır.Toz şeker eklenir. Çırpılır. Yağ ve süt karışımı
katılır, çırpılmaya devam edilir.
·
Katılar yavaşça
sıvı karışıma çırpılarak eklenir.
·
Karışım bal
akışkanlığındaysa tamamdır. Bal akışkanlığındaki karışıma çekirdekleri dök,
karıştır. Dibe çökmeden kağıt kaplara bölüştürmen gerek.
·
Cupkek
kağıtlarına dondurulmuş böğürtlen taneleri konulur.
·
Sıvı karışım
cupkek kağıtlarında bir parmak boşluk kalacak kadar dökülür.
·
Tüm cupkekler
doldurulduktan sonra en üstlere çekirdek içi serpilir. Ve bir adet dondurulumuş
böğürtlen bastırılır.
·
165C’lik önceden
ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder