23 Aralık 2012 Pazar

BÖĞÜRTLEN-KABAK ÇEKİRDEĞİ-YULAF ÜÇLEMESİ...




MALZEMELER:
·         5 yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
·         yarım su bardağı kabak çekirdeği içi
·         1 su bardağı yağ ve süt karışımı
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         2,5 su bardağı un
·         Yarım su bardağı yulaf ezmesi

YAPILIŞI:
·         Katılar bir kapta karışıtırılır. (un, kabartma tozu, vanilya,yulaf ezmesi)
·         Yumurtalar kabarana kadar çırpılır.Toz şeker eklenir. Çırpılır. Yağ ve süt karışımı katılır, çırpılmaya devam edilir.
·         Katılar yavaşça sıvı karışıma çırpılarak eklenir.
·         Karışım bal akışkanlığındaysa tamamdır. Bal akışkanlığındaki karışıma çekirdekleri dök, karıştır. Dibe çökmeden kağıt kaplara bölüştürmen gerek.
·         Cupkek kağıtlarına dondurulmuş böğürtlen taneleri konulur.
·         Sıvı karışım cupkek kağıtlarında bir parmak boşluk kalacak kadar dökülür.
·         Tüm cupkekler doldurulduktan sonra en üstlere çekirdek içi serpilir. Ve bir adet dondurulumuş böğürtlen bastırılır.
·         165C’lik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.



Hiç yorum yok: