30 Aralık 2012 Pazar

Vitray yılbaşı kurabiye yapımı

Yılbaşında misafirlerinize vitray görüntülü yılbaşı kurabiyeleri ikram etmek ister misiniz? Hem yapımı kolay hemde görüntüsü ve lezzeti ile göz dolduruyor.

Yılbaşı siparişleri yoğun olunca bir de üstüne hasta olunca vitray kurabiyeleri fotoğraflama şansım olmadı. Fotoğraflar internetteki yabancı sitelerden alınma, tarif ise "Butik pastacılık" kitabından alıntıdır. Gelelim tarifimize :)


Malzemeler:

225g tereyağ
350g esmer şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı pekmez
330g un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım tatlı kaşığı toz karanfil (olmasa da olur)
1 çay kaşığı karabiber
Bir çimdik tuz
Vitray görüntüsü vermek için kırılmış renkli cam şekerler


Yapılışı:
Tereyağı ve şekeri birlikte krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Ardından yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin

Portakal kabuğu rendesini ve pekmezi ekleyin.

Karışımın içine unu, kabartma tozunu, tuzu ve baharatları eleyin.

Tüm malzemeyi homujen bir hamur oluncaya dek yoğurun.

En az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Pişireceğiniz zaman fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.

Unladığınız zeminde merdane yardımıyla hamuru 5-6mm kalınlığında açın. (Yarım santim kadar)

İstediğiniz kurabiye kalıpları ile kesin. Ardından farklı minik kalıplarla kurabiyenin içinde şekil açın. Üst kısmına delik açarsanız kurdele ile de süsleyebilirsiniz.

Isınmış fırında 10 dk pişirin.

10dk dolunca fırının kapağını açarak açtığınız şekillere şekerleri doldurun. Şekerlerin kurabiyenin üzerine taşmamasına dikkat edin. Tepsinizi tekrar fırına koyun.

Şekerler 2 dk içinde eriyecektir.

Kurabiyeleri fırından çıkarın ancak hemen yağlı kağıttan ayırmayın. Bir süre bekleyin ki şekerler tekrar donsun.

Afiyet olsun :)

*Baharatlardan istemediğiniz varsa koymayabilirsiniz.





Hiç yorum yok: