Merhaba bi' kurabiyeciler... Bu yıl
ekmek israfını önleme yılı olduğu için biz de bu konuya destek olmak
istedik. Size bu albüm üzerinden evdeki bayat ekmelerinizi
değerlendirmek için konu ile ilgili eğitimde aldığımız tariflerden
vereceğiz. Sizin de güzel tarifleriniz varsa fotoğrafı ile birlikte
bikurabiye@gmail.com' a gönderebilirsiniz. Biz de seve seve burda
paylaşırız :)
Fırında Kızartılmış Ekmek Çeşitleri
Bu tarife göre hazırladığınız ekmekleri çorba ve salataların yanında servise sunabilirsiniz
Malzemeler:
10 dilim bayat ekmek
1 fincan zeytinyağı
2 diş çok ince doğranmış sarımsak
Pul biber, kekik, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bir tencerenin içine su koyulup kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca suyun üzerine değmeyecek şekilde tel süzgeç koyulur. Tel süzgecin içine bayat ekmekler konularak üzeri kapatılıp yaklaşık 10 dakika ekmeklerin yumuşaması için beklenir.
Yumuşayan bayat ekmekleri ister küp ister ince uzun şekilde doğrayın. Ekmekleri sarımsak ve baharatlarla harmanlayıp fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Bu tarife göre hazırladığınız ekmekleri çorba ve salataların yanında servise sunabilirsiniz
Malzemeler:
10 dilim bayat ekmek
1 fincan zeytinyağı
2 diş çok ince doğranmış sarımsak
Pul biber, kekik, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bir tencerenin içine su koyulup kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca suyun üzerine değmeyecek şekilde tel süzgeç koyulur. Tel süzgecin içine bayat ekmekler konularak üzeri kapatılıp yaklaşık 10 dakika ekmeklerin yumuşaması için beklenir.
Yumuşayan bayat ekmekleri ister küp ister ince uzun şekilde doğrayın. Ekmekleri sarımsak ve baharatlarla harmanlayıp fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder