22 Temmuz 2013 Pazartesi

Ekmeğimizi İsraf Etmeyelim!

Merhaba bi' kurabiyeciler... Bu yıl ekmek israfını önleme yılı olduğu için biz de bu konuya destek olmak istedik. Size bu albüm üzerinden evdeki bayat ekmelerinizi değerlendirmek için konu ile ilgili eğitimde aldığımız tariflerden vereceğiz. Sizin de güzel tarifleriniz varsa fotoğrafı ile birlikte bikurabiye@gmail.com' a gönderebilirsiniz. Biz de seve seve burda paylaşırız :)

 Fırında Kızartılmış Ekmek Çeşitleri

Bu tarife göre hazırladığınız ekmekleri çorba ve salataların yanında servise sunabilirsiniz

Malzemeler:
10 dilim bayat ekmek
1 fincan zeytinyağı
2 diş çok ince doğranmış sarımsak
Pul biber, kekik, kırmızı toz biber

Yapılışı:
Bir tencerenin içine su koyulup kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca suyun üzerine değmeyecek şekilde tel süzgeç koyulur. Tel süzgecin içine bayat ekmekler konularak üzeri kapatılıp yaklaşık 10 dakika ekmeklerin yumuşaması için beklenir.

Yumuşayan bayat ekmekleri ister küp ister ince uzun şekilde doğrayın. Ekmekleri sarımsak ve baharatlarla harmanlayıp fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: