22 Temmuz 2013 Pazartesi

Tuzlu Yoğurtlu Ekmek Oruğu Çorbası


MALZEMELER (4 KİŞİLİK)


75 gr (1 fincan) ince bulgur
75 gr (3 dilim) bayat ekmek
50 gr dövülmüş et
1 adet yumurta
70 gr (1 orta boy) patates
1 su bardağı tuzlu yoğurt (süzme yoğurt da olabilir)
20 gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
Yeterince su
Kuru nane, kırmızı pul biber, kimyon, tuz

YAPILIŞI
 
• İnce bulgur ve bayat ekmek ılık su ile ıslatılıp kimyon, dövülmüş et ve yumurta eklenerek köfte harcı elde
edilir.
• Patates haşlanarak püre haline getirilir, maydanoz ve baharatlarla lezzetlendirilir.
• Hazırlanan köfte harcı yuvarlak şekilde oyularak içine patates harcı eklenip kapatılır.
• Zeytinyağı ile fırında kızartılır.
• Çorbası için tuzlu yoğurt, su ile ayrıştırılarak (et veya tavuk suyu olabilir) kaynatılır.
• Fırında pişmiş köfteler ilave edilerek kaynatılır.
• Servis öncesi tereyağı, kuru nane ve pul biber yakılarak servis edilir.


Hiç yorum yok: