(YILBAŞINA ÖZEL)
·
4
çay kaşığı kabartma tozu
·
Yarım
çay kaşığı tuz
·
1
çay kaşığı toz zencefil
·
2
su bardağı un
·
1
su bardağı toz şeker
·
1
su bardağı hindistan cevizi sütü (Marketlerde bulabilirsiniz. Konserve şeklinde
satılıyor.)
·
Yarım
su bardağı sıvı yağ (çiçek yağı önerilir)
·
2
yumurta
·
1
su bardağından biraz fazla hindistan cevizi rendesi
·
4
yemek kaşığı kristalize zencefil (Makro’da bulabilirsiniz. Bulamazsanız koymak
şart değil :))
YAPILIŞI: Bu tarife göre aşağı yukarı 18 muffin oluşmaktadır. Evinizde
muffin pişirme tepsisinin bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. (ve tabii
cupkek kağıtlarına da ihtiyacınız olacak :))
·
Cupkek
kağıtlarını tepsiye oturtunuz.
·
Fırınınızı
165 dereceye ayarlayın. (önceden ısınmış olmalı)
·
Büyük
bir kapta kabartma tozu, tuz, zencefil tozu, un ve şekeri eleyerek karıştırın.
·
Başka
bir kapta hindistan cevizi sütünü, yumurtaları ve yağı çırpın. İyice karışsın.
·
·
Kuru
karışımı ıslak karışıma mikserle çırparken yavaş yavaş dökün.
·
Pürüzsüz
bir bal akışkanlığında olana kadar çırpın.
·
İçine hindistan cevizi rendesini ve kristalize
zencefilleri atıp kaşıkla karıştırmaya devam edin.
·
Her
muffin kabını 2/3 ‘si dolacak şekilde doldurun. (ya da bir parmak boşluk
bırakın J)
·
Her
birinin üstüne bir miktar hindistan cevizi rendesi serpin ve tepsinizi fırına
verin.
·
13-15
dakika kadar fırında durup kabaracaklar.
·
Kürdanı
içine sokup çıkarttığınızda kürdan temiz çıkıyorsa muffinleriniz pişmiş
demektir.
Servis ederken
vanilyalı dondurmayla muhteşem olacaktır. Afiyet olsun! :)
2 yorum:
Kurabiyeye kim hayır diyebilirki elinize sağlık takibe aldım selamlar
Afiyet olsun :)
Yorum Gönder